Vier belangrijke internetmarketing elementen

Als eigenaar van een website ben je er vast wel achter gekomen hoe belangrijk internetmarketing is. Je kunt wel een mooie website hebben, maar als er geen bezoekers zijn dan gebeurd er niets. En je hebt natuurlijk niet voor niets een website, je wilt daarmee klanten genereren en verkopen. Wie op de juiste manier aandacht geeft aan de internetmarketing van zijn of haar website kan eenvoudig een hogere positie in de zoekmachine behalen en dus meer zichtbaarheid creëren.


Internetmarketing techniek: Content schrijven

Internetmarketing techniek: Content schrijven

Als je eenmaal een mooie website hebt, kun je starten met de internetmarketing. Kijk eerst eens naar de teksten op je website. Staan er überhaupt wel teksten op je website en zijn deze teksten informatief en bevatten ze de juiste zoekwoorden? Hebben de teksten de juiste lengte en worden ze op een goede manier weergegeven op je website? Door goede content te presenteren op je website vergroot je de vindbaarheid in de zoekmachines.


Internetmarketing techniek: Linkbuilding

Internetmarketing techniek: Linkbuilding

Door een linkbuilding strategie op te zetten en daarmee kwalitatieve verwijzingen naar jouw website te verzamelen zorg je dat je website meer waarde krijgt. Verzamel alleen goede links op relevante pagina’s anders werkt deze internetmarketing techniek juist averechts.


Internetmarketing techniek: Blogs en artikels schrijven

Internetmarketing techniek: Blogs en artikels schrijven

Als je website eenmaal de juiste lay-out en content bezit, dan is deze klaar zou je denken. Toch is het voor de vindbaarheid in de zoekmachines belangrijk dat jouw website steeds vernieuwd wordt.

Door vernieuwing van de website verplicht je zoekmachines zoals Google om je website opnieuw te indexeren. Hierdoor voorkom je dat deze naar beneden zakt in de resultaten. Het vernieuwen van je website kan eenvoudig door het schrijven van een blog. Door een blogpagina toe te voegen aan je website en daar geregeld een nieuw interessant artikel in te plaatsen over je werkzaamheden of producten, zorg je dat je website steeds vernieuwend is en dus geïndexeerd wordt.

Je kunt er ook voor kiezen om te bloggen buiten je eigen website. Deze techniek zorgt voor meer naamsbekendheid en ook dit valt op bij de zoekmachines. Je schrijft artikels op andere websites over jouw product of dienst en verwerkt hier een link in die verwijst naar je eigen website. Kies wel websites uit die gerelateerd zijn aan jouw product of dienst anders zal het bloggen geen gewenst resultaat opleveren.


Internetmarketing techniek: Landingspagina’s maken

Internetmarketing techniek: Landingspagina’s laten maken

Door extra landingspagina’s te koppelen aan je website vergroot je het bereik. Landingspagina’s die één product of dienst specifiek omschrijven zijn goed voor de vindbaarheid. Zoekt een potentiele klant in de zoekmachines naar één specifiek product of precies die dienst die jij omschrijf op jouw landingspagina? Dan komt jouw pagina naar voren in de zoekresultaten. De bezoeker komt dan niet binnen via de homepage van je website maar via deze specifieke landingspagina.


Internetmarketing uitbesteden

Het klinkt allemaal erg simpel en dat zijn deze internetmarketing technieken ook. Echter neemt de uitvoering ervan wel enorm veel tijd in beslag. Daarnaast dien je wel het één en ander te leren over het SEO schrijven van artikels en content. Heb je als ondernemer geen tijd om de internetmarketing van je website op te pakken? Besteed deze klus dan uit aan Interwens.

Neem vrijblijvend contact op. Wij kijken welke internetmarketing technieken het beste bij jouw website passen en maken een plan van aanpak.