Landingspagina laten maken

Landingspagina laten maken. Een belangrijke en veel gebruikte techniek bij de website promotie is het maken van landingspagina’s. Landingspagina’s verbeteren eenvoudig de organische vindbaarheid van de website. Wil je meer informatie over het laten maken van landingspagina’s door Interwens? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

Waarom landingspagina’s goed werken

Het woord landingspagina zegt het eigenlijk al, dit is een pagina waar jouw bezoekers op kunnen “landen”.  Door een specifiek product of een bepaalde dienst als hoofdonderwerp van een landingspagina te gebruiken, breng je dit gedeelte expliciet onder de aandacht bij een bepaalde doelgroep.

Als een internetgebruiker zoekt op dat hoofdonderwerp of beter gezegd zoekwoord, dan verschijnt de landingspagina tussen de zoekresultaten en zijn jouw klanten direct op de juiste pagina beland. Bezoekers komen dankzij landingspagina’s dus niet alleen meer binnen via de homepage van je website maar ook via andere pagina’s! Deze techniek verbeterd dus de organische vindbaarheid van je website enorm!

Landingspagina laten maken

 

Landingspagina’s en organische vindbaarheid

In eerste instantie denk je misschien dat je met het laten maken van landingspagina’s duurder uit bent. Echter is het tegendeel waar! Door landingspagina’s te laten maken, verbeter je de organische vindbaarheid. Organische vindbaarheid wil zeggen dat je beter vindbaar bent in de zoekresultaten zonder daarvoor extra te hoeven betalen.

Je kunt in plaats van landingspagina’s maken ook bijvoorbeeld Google Ads inzetten. Je website wordt door Google Ads op bepaalde woorden bovenaan gezet in het advertentiegedeelte en je betaald voor iedere bezoeker die op je website klikt. Echter zal deze techniek op langer termijn vele malen meer geld kosten. Daarnaast zorgen landingspagina’s voor een blijvend resultaat terwijl Google Ads alleen werkt zolang je blijft betalen.

 

Eerst bepalen welke landingspagina’s resultaat opleveren

Voordat je landingspagina’s laat maken is het belangrijk dat je eerst weet welke landingspagina’s ook daadwerkelijk resultaat opleveren. Daarvoor is het belangrijk om te bepalen wie jouw doelgroep is en welk product of welke dienst voor hen belangrijk is. Dit kan eventueel met een trefwoord analyse. Alleen op basis van die informatie is het mogelijk om een goede tekst voor een landingspagina te schrijven. Wanneer je jouw doelgroep kent,  kun je namelijk de juiste woorden gebruiken om hen aan te spreken en te activeren om de volgende stap te ondernemen, het afnemen van de dienst of het kopen van het product.

 

Wat moet er op een landingspagina staan?

Een landingspagina is eigenlijk gewoon een pagina die bij je website hoort. Dat betekend dat deze pagina een afbeelding kan bevatten maar er dient voor de vindbaarheid ook zeker een goede tekst op te staan. Verder is het afhankelijk van wat je wil met deze specifieke landingspagina.

Wil je snel mensen doorsturen naar een andere pagina of wil je liever dat je bezoekers een e-mail adres achter laten. Zorg dat wat je voor ogen hebt met de pagina in ieder geval duidelijk naar voren komt. Maak een banner, een grote knop of werk met kleur om de aandacht van de lezer te vestigen op een bepaald gedeelte van de pagina.