Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Linkbuilding uitbesteden. Wanneer je een website hebt, wil je natuurlijk graag veel bezoekers. Bezoekers komen in de meeste gevallen niet op je website terecht door direct het intypen van het webadres. Over het algemeen vinden zij jouw website door het invoeren van een zoekopdracht bij Google. Wanneer er via google een zoekopdracht wordt ingetypt, verschijnen er een groot aantal resultaten. De meest relevante vind je als eerste bovenaan.

Het is dus zeer belangrijk dat jouw website met de juiste woorden goed vindbaar is in Google ofwel bovenaan staat. Dit kun je bereiken door het toepassen van linkbuilding. Linkbuilding kun je voor een deel zelf realiseren, maar na het lezen van onderstaande informatie begrijp je wellicht waarom linkbuilding uitbesteden in sommige gevallen een verstandigere beslissing is.

Linkbuilding tips

Waarschijnlijk weet jij al dat linkbuilding belangrijk is voor jouw website, anders was je niet op deze pagina beland. Daarom willen we bij deze niet verder ingaan op het feit dat het belangrijk is, maar liever vertellen hoe je de werkzaamheden rondom het bouwen van een sterk linkbuildingprofiel dient aan te pakken.

Daarom behandelen we de volgende vragen:

 • Hoe werkt linkbuilding precies?
 • Hoe pak ik linkbuildingwerkzaamheden op de juiste manier aan?
 • Wat zijn de do’s and don’ts bij linkbuilding?
 • Waarom linkbuilding uitbesteden?
 • Welk linkbuildingpakket past bij mijn website?

Vergroot de vindbaarheid van je website

De vindbaarheid van je website kun je deels zelf beïnvloeden. Echter is dit niet zo maar van de ene op de andere dag te realiseren. Linkbuilding kost tijd en moeite, althans wanneer je het goed wil doen. De definitie van linkbuilding is simpel, het is niet meer dan het verzamelen van verwijzingen naar jouw website.

Op deze manier heb je kans dat bezoekers van dergelijke websites waar jouw link op geplaatst is, doorklikken en zo op jouw website terecht komen. Maar belangrijker nog, deze externe links zijn ook als het ware een “stem” voor je website. Een groot aantal relevante stemmen is voor zoekmachines een reden om je te belonen met een hogere ranking.

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Niet zomaar in het wilde weg zoveel mogelijk links verzamelen

Echter is linkbuilding geen zaak van zoveel mogelijk links verzamelen, relevantie is hierbij een zeer belangrijke factor. Heb jij een backlink gerealiseerd op een populaire website? Dan telt deze zwaarder mee dan wanneer je een backlink krijgt van een vrij onbekende of niet relevante site of blog.

Als er veel naar je website wordt verwezen door populaire sites, dan zal dat zeker je zoekresultaten verbeteren. Linkbuilding is dus het bouwen van een goed netwerk met links die relevant zijn aan jouw website.

Is linkbuilding schadelijk of winstgevend?

Het opbouwen van een goed linkbuilding netwerk vraagt de nodige aandacht en de juiste techniek. Het woord “goed” is hierbij heel belangrijk. Er zijn namelijk heel wat manieren waarop je backlinks kunt verzamelen, echter zullen sommige tactieken meer schade aanrichten dan goed doen voor je website.

Dit is ook precies de reden dat er behoorlijk wat mensen overtuigd zijn van het feit dat linkbuilding niet werkt en de mening behouden dat het schadelijk is voor je website. Zij hebben helaas kennis mogen maken met de afstraffende regels die Google hanteert wanneer het opbouwen van een linkbuildingprofiel niet op een natuurlijke manier verloopt.

De belangrijkste tip is dus; Zorg voor een natuurlijk verloop! Een nieuwe website heeft niet plotsklap duizenden backlinks. Een website heeft ook niet enkel en alleen hele goede links op zeer hoog geclassificeerde websites. Organische linkbuilding kost tijd, maar heeft op den duur zeker het meeste effect.

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen?

Linkbuilding uitbesteden is een goede keus en veel ondernemingen kiezen hiervoor. Juist omdat deze specialistische klus veel tijd kost die je als ondernemer vaak niet hebt. Geen linkbuilding doen is een gemiste kans, je website zal daardoor nooit hoog scoren in de zoekmachines.

Een online marketing bureau zoals Interwens heeft vele mogelijkheden voor het uitzetten van kwalitatieve links. Bovendien weten wij precies hoe we deze werkzaamheden aan moeten pakken. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat Google jouw website een penalty geeft maar zie je jouw website wel gestaag stijgen in de zoekresultaten.

Het opbouwen van een sterk linkbuildingprofiel waar je website profijt van heeft, gaat niet over één dag ijs:

 • Linkbuilding kost tijd en energie;
 • Je moet de juiste websites benaderen voor kwalitatief sterke links;
 • Het plaatsen van links dient op een natuurlijke manier te verlopen;
 • Wissel verschillende linkbuilding technieken af;
 • Overweeg linkbuildingwerkzaamheden uit te besteden aan een professional.

Verschillende linkbuilding technieken zijn:

 • Verzamelen van backlinks op relevante websites;
 • Vermeldingen creëren op startpagina’s en dochter;
 • Het schrijven en plaatsen van externe blogs of nieuwsartikelen met linkverwijzing;
 • Contentverbetering van bewuste website;
 • Het aanbrengen van een intern linkbuildingprofiel;
 • Blogpagina op eigen website toevoegen;
 • Social media verwijzingen verzamelen.

De oneindige mogelijkheden van linkbuilding

Naast een losse backlink naar de homepage van je website, kun je ook de content op je website laten linken aan een andere populaire website of een recent nieuwsartikel. Deze vorm van linkbuilding wordt ook wel “newsjacking” genoemd. Een andere manier om meer backlinks te krijgen is door het schrijven van gastblogs met daarin een link naar jouw website.

Je schrijft dus als het ware over jouw diensten of producten op een andere websites. Plaats je de blogs op een relevante site? Dan beloond Google je met een hogere ranking. Een blog heeft in algemene zin meer waarde dan enkel een losse backlink.

Ook op sociale media zoals Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest en Linkedin vind je voldoende manieren om te linkbuilden. Je kunt reageren met informatie waar medegebruikers iets aan hebben. Vervolgens kun je een link achterlaten die verwijst naar jouw website.

Ik wil mijn linkbuilding uitbesteden

Wat is het belang van interessante content op je website?

Voor je start met linkbuilding is het verstandig om eerst je website onder de loep te nemen. Zorg ervoor dat alles goed werkt en dat je interessante inhoud aanbiedt die past bij het onderwerp. De content op je website, maar ook de content die je deelt via externe blogs zijn dus van groot belang bij de linkbuilding van je website. Daarbij is het gebruik van de juiste zoekwoorden één van de belangrijke factoren. Zeker de titel van de content die je deelt kan doorslaggevend werken om je website te bezoeken.

Verwerk zoekwoorden op de juiste manier in de te verspreiden content. Dit zorgt ervoor dat jouw website op dit bewuste woord beter gevonden wordt.

Het schrijven van goede content die prettig leest, maar ook nog eens uitstekend opgenomen wordt door Google, is geen eenvoudige klus. Je dient rekening te houden met vele kleine bijkomstigheden. Denk hierbij aan de juiste alinea grootte, een fijne leesbeleving, een goede verdeling en aantrekkelijke tussenkopjes.

In de teksten op je website kun je zoekwoorden gebruiken die linken naar een andere pagina op je eigen website. Dit wordt ook wel interne linkbuilding genoemd. Ook dit is goed om te doen, zorg dat er als het ware een spinnenweb ontstaat van pagina’s die intern met elkaar linken.

Linkbuilding uitbesteden of zelf doen, wat is verstandig?

Na het lezen van de voorgaande paragrafen zal je er inmiddels van doordrongen zijn dat linkbuilding een serieuze zaak is die heel wat van je kostbare tijd vergt. Is het verstandig om deze klus zelf uit te voeren? Wanneer je thuis bent in het schrijven van content en de regels op SEO gebied, dan is het mogelijk om de teksten die je plaatst op je eigen website zelf te schrijven.

Maak daarbij dan ook gebruik van de juiste tools zoals bijvoorbeeld Yoast, zodat je zeker weet dat deze teksten goed scoren in Google. Zelf actuele content schrijven in de vorm van een SEO blog en deze laten plaatsen, op zoek gaan naar goede zoektermen, relevante websites benaderen en het bijhouden van de page ranking, is lastiger. Zeker als je geen netwerk met mensen om je heen hebt die je hierbij kunnen ondersteunen.

Linkbuilding uitbesteden aan een expert op dit gebied scheelt niet alleen heel veel tijd, het zorgt er ook voor dat de linkbuilding strategie op de juiste manier wordt uitgevoerd zodat je daadwerkelijk profijt hebt van de werkzaamheden.

Om de juiste linkbuilding strategie te vinden heb je zelf redelijk wat expertise nodig en dan nog kan het moeilijk zijn om linkbuilding op de juiste en correcte manier uit te voeren.

Daar komt nog bij dat Google linkbuilding goed in de gaten houdt en zodra je ervan verdacht wordt dat je links verkregen hebt op een onjuiste manier, doet dat je website meer kwaad dan goed.

Linkbuilding zelf doen, kan dus wel, maar wanneer je te weinig expertise hebt is het zeker verstandiger om dit te laten uitvoeren door een specialist zoals Interwens.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Bij een online marketing bureau zoals Interwens kun je kiezen uit diverse pakketten waardoor het mogelijk is om voor ieder budget een linkbuilding strategie op te zetten. De marketeer start als eerste met het bekijken van je website. De resultaten uit verschillende analyses geven je inzicht hoe het er momenteel voorstaat met de vindbaarheid van je website, wat de juiste zoekwoorden zijn en hoe je jouw eigen website nog kunt verbeteren om de linkbuilding meer effect te laten hebben.

Een optimaal linkbuilding pakket voor je website is afhankelijk van diverse factoren zoals de doelstelling, het budget en het linkprofiel van de website.

Na overleg met jou gaan we aan de slag met het linkbuilden. Wij zorgen voor populaire backlinks en verschaffen je een duidelijk maandelijks overzicht van Google posities en geplaatste links. Daarnaast bieden we indien gewenst een koppeling met Google Analytics en Google search Console.

Wij zorgen ook voor een gegarandeerd aantal unieke SEO artikelen per jaar, mocht je hier interesse in hebben. Door het uitbesteden van linkbuilding aan Interwens zal je jouw website sneller zien groeien dan je zelf ooit in hetzelfde tijdsbestek had kunnen realiseren.

Wat je kunt verwachten van de linkbuildingwerkzaamheden van Interwens?

Wat je kunt verwachten van de linkbuildingwerkzaamheden van Interwens?

 • De links die we plaatsen, worden geplaatst op relevante websites;
 • We kijken kritisch naar de Domain Authority (DA) en Trust Flow (TF) van deze websites en brengen hierbij een zo natuurlijk mogelijke balans in aan;
 • We werken aan de hand van een plan van aanpak met concreet vooraf afgesproken doelen;
 • Maandelijkse rapportage en indien nodig overleg over de volgende te nemen stappen om de doelstelling te behalen.