Online Marketing

Online marketing omvat alle activiteiten die gebruikt worden om een website onder de aandacht te brengen. De activiteiten hebben als doel het product of de dienst van de desbetreffende partij beter, sneller en meer te verkopen. Mensen brengen steeds meer tijd door op het internet, ook dankzij het sterk toenemende gebruik van smartphones. Online marketing methodes worden daarom tegenwoordig vaker ingezet dan de traditionele marketing zoals TV, radio of kranten en folders.

Een wirwar aan online marketing technieken en methodes

Door de sterke toename van het internetgebruik, de nieuwe websites die als paddenstoelen uit de grond schieten en het enorme aanbod in de digitale wereld, is het niet verwonderlijk dat online ofwel internet marketing een vak apart is geworden.

Online Marketing

De voordelen van online marketing

Een groot voordeel van marketing op het internet, is dat de resultaten vele malen beter meetbaar zijn dan bij offline marketing. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Google Ads of Google Shopping? Dan kan er exact worden bepaald hoeveel internetgebruikers je advertentie gezien hebben. Maar ook hoeveel er daarvan daadwerkelijk op geklikt hebben. Je kunt zelfs zien of zij daadwerkelijk een aankoop gedaan hebben of dat ze toch verder zijn gaan zoeken op het internet. Bij offline marketing is het onmogelijk om een direct verband te leggen tussen de advertentie en de verkoop, het blijft als het ware gissen of de marketing geholpen heeft. Een ander groot voordeel van online marketing zijn de kosten. Internet marketing is namelijk goedkoper dan offline marketing en daarbij komt ook nog eens dat je direct de juiste doelgroep kunt benaderen en dus vele malen gerichter kunt adverteren.

Helaas ook enkele nadelen

Dan kunnen we ook direct een nadeel noemen van marketing op het internet, want doordat het goedkoop is, kom je vele malen meer concurrentie tegen. Daarom is het van groot belang dat als je start met de marketing voor je website, je weet wat je doet zodat de strategieën die je hanteert ervoor zorgen dat je jouw concurrentie te snel en te slim af bent en blijft. Niet één website is hetzelfde en daarom dus ook niet één marketing plan. Vraag daarom voor het opstellen van een effectief marketing plan om hulp bij een online marketing specialist zoals InterWens. Wij bepalen graag samen met jou de beste strategie zodat je enorme resultaten kunt bereiken met jouw website!

Internet marketing methodes

Er zijn enorm veel marketing methodes die online toepasbaar zijn en waar een strategie uit opgebouwd kan worden.

Welke methodes het beste passen bij jouw product of dienst zal uitgezocht moeten worden. Enkele methodes zijn:

Blogpost: SEO Amsterdam

Scroll naar boven