SEO specialist – InterWens

Een SEO specialist helpt bedrijven bij een betere online vindbaarheid. De afkorting SEO staat voor “Search Engine Optimization”. In het Nederlands betekent dat zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit technieken die ervoor zorgen dat een website beter scoort in zoekmachines zoals Google. Een SEO specialist is gespecialiseerd in al deze technieken.

Waaruit bestaat het werk van een SEO specialist

Onderzoeken, verbeteren, aanvullen. Dat is in het kort en heel simpel het werk van een SEO specialist. Zijn werk start met het onderzoeken van de desbetreffende website. Daarna verbeterd hij alles wat nodig is om de website uitstekend te laten functioneren. Daarna is het tijd om de informatie op en rondom de website verder aan te vullen.

SEO Specialist

Het onderzoeken en verbeteren van de website

Een website heeft een voorzijde en een achterzijde. De website moet aan de voorzijde, de kant die gezien wordt door de bezoeker, eenvoudig bruikbaar zijn. De SEO specialist kijkt of de website de juiste informatie en zoekwoorden bevat, logisch ingedeeld is en bovendien snel werkt.

De achterzijde van de website is voor een gedeelte zichtbaar voor de gebruiker ofwel de eigenaar. Ook dit gedeelte moet eenvoudig werken zodat er bijvoorbeeld snel nieuwe producten of nieuwe informatie geplaatst kan worden. De SEO specialist kijkt ook direct of alle meta tags ingevuld zijn en of de website geen (onzichtbare) fouten bevat. Ondertussen voert hij een analyse uit. Omdat niet één website hetzelfde is komt het hierbij neer op maatwerk. Vaak wordt op dit moment ook direct een online marketing plan opgesteld.

Een online marketing plan

In een online marketing plan staan de technieken omschreven die ervoor moeten zorgen dat een website beter scoort in de zoekmachines. Een van deze technieken is content marketing. Het gaat over de tekst op de website. Kwalitatief goede tekst is enorm belangrijk voor het scoren in de zoekmachines. Extra landingspagina’s creëren is ook een onderdeel van de content marketing. Eventueel wordt er een SEO tekstschrijver ingezet om juiste teksten voor de website te schrijven.

De volgende stap is vaak het opbouwen van een sterk linkprofiel. Een sterk linkprofiel zorgt voor een hogere domein autoriteit, dat op zijn beurt weer zorgt voor een hogere positie in Google. Linkbuilding is het verzamelen van links op externe websites. Als laatste kan er ook nog gekozen worden om advertenties te plaatsen op het internet. Hiermee kun je ervoor zorgen dat een  website op bepaalde zoekwoorden al direct bovenaan in de zoekmachines terecht komt!

Ben jij op zoek naar een SEO specialist die jouw website beter laat scoren? Neem dan vrijblijvend contact op met Interwens.

 

Scroll naar boven