Zoekmachine optimalisatie

Een mooie website met goede producten en diensten is helaas niet direct vindbaar in de zoekmachines. Natuurlijk is het zeer belangrijk dat je website technisch goed in elkaar zit, een mooie lay-out heeft, snel werkt en eenvoudig in gebruik is. Maar dat is niet het enige waar een zoekmachine als Google op let bij de indexering van je website. Laat zoekmachine optimalisatie verrichten om de zichtbaarheid van je website te vergroten.

Zoekmachine optimalisatie

Werkzaamheden die Interwens voor je kan uitvoeren op het gebied van zoekmachine optimalisatie zijn:

  • Trefwoord analyse;
  • Contentverbetering op de website;
  • Landingspagina’s ontwikkelen;
  • Kwalitatieve linkbuilding;
  • Bloggen zowel op interne blogpagina als externe.

Zoekmachine optimalisatie start met een trefwoord analyse

Een trefwoord analyse is belangrijk voor de gehele zoekmachine optimalisatie. Daarom start je altijd met het maken van een trefwoord analyse. Bij een trefwoord analyse ga je uitzoeken welke trefwoorden, ook wel zoekwoorden genoemd, belangrijk zijn voor jouw product of dienst. Op welke woorden zoeken jouw potentiele klanten? Met welke woorden wil jij tevoorschijn komen in de zoekresultaten zodat er meer geïnteresseerde bezoekers naar jouw website worden verwezen? Zodra je een lijstje met belangrijke zoekwoorden / zoekzinnen hebt samengesteld kun je starten met de andere 4 punten, hierboven benoemd, van de zoekmachine optimalisatie.


Zoekmachine optimalisatie in stappen

Om een goed vindbare website te creëren zal je dus naast het technische gedeelte de bovenstaande stappen moeten uitvoeren. Je kunt ze allemaal tegelijk oppakken maar ook één voor één. Wil jij aan de slag met de zoekmachine optimalisatie van je website maar niet alles tegelijk doen? Laat dan éérst, nadat je een trefwoord analyse gedaan hebt, de content verbetering op de website zelf plaatsvinden.

Schrijf goede SEO teksten en plaats deze op de juiste manier op de website. Schrijf niet alleen voor de zoekmachines of voor je bezoekers maar combineer deze 2 manieren samen. Maak een informatief, duidelijk en overzichtelijk verhaal en gebruik per tekst één of enkele belangrijke trefwoorden.


Rond zoekmachine optimalisatie nooit af

Zodra de content op de website goed is, kun je starten met het volgende onderdeel. Je kunt landingspagina’s laten ontwikkelen, gaan bloggen of een linkbuilding strategie laten opzetten. Onthoud één ding goed! Stop nooit helemaal met de zoekmachine optimalisatie! Dat betekend niet dat je er dagelijks mee bezig moet zijn, maar maandelijks een nieuwe tekst aan je website toevoegen is bijvoorbeeld erg verstandig.

Dit kan bijvoorbeeld door een blogpagina te creëren en daar teksten op te plaatsen, nieuwtjes bijvoorbeeld of belangrijke of leuke andere informatie. Door steeds nieuwe teksten aan je website toe te voegen verplicht je zoekmachines als Google jouw website te indexeren en te vermelden in de resultaten. Voeg je lange tijd niets toe aan je website dan zakt je website als het ware weg in de resultaten en is je moeite allemaal voor niets geweest.


Heb je zelf geen tijd om maandelijks tekst toe te voegen aan je website? Besteed deze klus dan uit aan Interwens, vraag vrijblijvend een prijsopgave op.